Wie wil veranderen gaat op pad
Wie wil veranderen gaat op pad

COACH IK

Wie ik ben

Ik ben Annemartine Cox. Een positief ingestelde coach, trainer en adviseur die jou en jullie graag helpt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt bij mij terecht voor individuele (loopbaan)coaching, coaching voor leidinggevenden, team coaching en diverse trainingen. Ik deel op deze pagina graag een stukje van mijzelf. Dan krijg je een idee wie de persoon achter AMCoacht is en welke route ik tot nu toe heb bewandeld. 

Mijn coachingsgesprekken kunnen op verschillende plekken gehouden worden. Ik maak gebruik van diverse coachlocaties in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Maar ook buiten wandelend, bij mij thuis of online is mogelijk.

Ethische code
Als NOBCO geaccrediteerde coach practitioner houd ik mij aan de Internationale Ethische Code (IEC). Je mag van mij dus in ieder geval verwachten dat ik integer en professioneel ben en dat alles wat we bespreken vertrouwelijk is.  Heb je vragen over de IEC, mail me dan. Ik sta je graag te woord.


De route naar AMCoacht

Een nieuwe weg
Tijdens je werkzame leven kom je op diverse kruispunten te staan, die je de mogelijkheid geven om je huidige loopbaanroute aan te passen of zelfs een geheel nieuwe weg in te slaan. De mogelijkheid om iets te gaan doen wat je al veel langer wilde. Een paar jaar terug kwam ik ook op zo’n kruispunt en koos ik voor die nieuwe weg: coaching.

Ruimte scheppen voor wat echt belangrijk is
In de afgelopen jaren heb ik meerdere collega’s zien worstelen met hoge werkdruk en andere stressfactoren en dat ging mij aan het hart. Want ik wist wat voor personen zij waren en waar hun talenten en capaciteiten lagen. Ik wilde hen graag verder op weg helpen met wat zij allemaal in huis hadden, zodat er weer vertrouwen kwam in eigen kennis en kunde. Om weer ruimte te scheppen voor eigen dromen en wensen op werkgebied. Voor wat echt belangrijk was voor hen.

Professionalisering en jezelf blijven ontwikkelen
Het begeleiden van mijn collega’s ging mij goed af maar ik wilde hen nog beter helpen en heb daarom diverse coach-opleidingen gevolgd. Daarnaast heb ik ook de accreditatie voor coach practitioner behaald via de Nederlandse beroepsorganisatie van coaches (Nobco), want professionalisering vind ik belangrijk.

Bij professionalisering hoort ook jezelf blijven ontwikkelen. Dat is belangrijk voor het behouden van een frisse blik en om de best mogelijke kennis en kunde te kunnen bieden. Daarom volg ik regelmatig aanvullende opleidingen en cursussen om helemaal bij te blijven en mijn expertise te verdiepen. En daar plukken mijn klanten de vruchten van.


TMA methode

Ik ben gekwalificeerd om met de TMA Methode te werken en bijbehorende rapportages op te stellen. De TMA Methode is een compleet Talent Management Systeem op basis van positieve psychologie, dat gebruikt wordt voor werving, selectie, ontwikkeling en loopbaanadvies. De TMA tool is een onderdeel van de methode en kan gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling, mobiliteitsvragen, matching, sollicitatietrajecten, loopbaanadviezen, beroepskeuze en teamanalyse. Met de TMA methode en de tool bied ik een compleet pakket dat niet alleen voor teams heel geschikt is om in te zetten maar ook individueel.


Loopbaan

De aantrekkingskracht van de overheid
De rijksoverheid was mijn eerste werkgever. Ik ben daar begonnen als trainee en ben vervolgens doorgegroeid naar beleidsmedewerker en later projectleider. Hierna ben ik overgestapt naar de gemeente en heb daar ervaring opgedaan in verschillende leidinggevende rollen. 

Ik heb altijd met veel plezier voor de overheid gewerkt. De maatschappelijke, publieke taak van de overheid is iets waar ik mij graag voor inzet. Wat het werk extra interessant maakt is het spanningsveld tussen beleidsmakers, uitvoering en politiek waar je steeds mee te maken hebt. En elke 4 jaar, na de verkiezingen, wordt er een nieuwe of vernieuwde koers gevaren. De kunst is om met de verschillende winden mee te bewegen en hierin je eigen koers vast te houden. Dat houdt het werk spannend en interessant.

Coach, trainer, adviseur
Nu werk ik met veel plezier als zelfstandig coach, trainer en adviseur voor mensen die werken voor de overheid, of daaraan verwante organisaties. Mijn werkveld beperk ik overigens niet tot deze organisaties. Ik sta absoluut open voor verzoeken en opdrachten uit andere soorten organisaties en vakgebieden. Wil je weten wat ik voor jou en/of jouw organisatie kan betekenen? Mail me, dan maken we een vrijblijvende afspraak.


Privé

Wind, water, vogels en graphic novels
In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit. Om op te laden in de natuur en te genieten van wind, water en vogels bijvoorbeeld. Of ik duik een stad in om mooie oude en nieuwe architectuur te ontdekken. Als ik weet dat er in die stad een goed adresje is voor strips of graphic novels, dan pas ik mijn wandelroute daar graag voor aan. Graphic novels lezen heerlijk weg en zijn kunstwerken op zich. Daar kan ik echt van genieten.

Steentje bijdragen aan een duurzame wereld
Goed omgaan met je omgeving en bijdragen aan een duurzame wereld vind ik belangrijk. In het werkveld milieu en duurzaamheid hield ik mij daar dagelijks met veel plezier mee bezig. Privé denk ik regelmatig na over het duurzamer inrichten van mijn huis en tuin en maak ik bewuste keuzes in welke producten ik koop en hoe ik op reis ga.

Om maatschappelijk een steentje bij te dragen aan een betere en meer duurzame wereld ben ik actief in mijn woonplaats Houten. Enkele jaren terug deed ik vrijwilligerswerk bij een kinderboerderij en de lokale bibliotheek. Tegenwoordig zet ik mij met veel plezier in voor het DuurzaamheidsFonds Houten.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ik kom graag naar je toe voor een vrijblijvende kennismaking.

Email: tellmemore@amcoacht.nl
Telefoonnummer: 06 42906226