Wie wil veranderen gaat op pad
Wie wil veranderen gaat op pad

JULLIE

Hulp bij uitdagende vraagstukken en situaties

Organisaties willen graag goed presteren en als leidinggevende heb je daar een belangrijke rol in. Ervoor zorgen dat je medewerkers zich thuis voelen en met de organisatie mee kunnen groeien en ontwikkelen is daar een onderdeel van. Daarnaast heb je regelmatig te maken met uitdagende vraagstukken of situaties die om structurele oplossingen vragen. Samenwerken met een coach die het beste uit iedereen haalt is dan erg welkom. Vooral als het een coach is die zich goed kan verplaatsen in de situatie van zowel teamleden als leidinggevenden.


Ieder vraagstuk heeft een eigen antwoord

Om een idee te krijgen voor welke onderwerpen je bij mij kan aankloppen, lees je hieronder enkele voorbeelden. Heb je een andere vraag of uitdaging waarvoor je een oplossing zoekt? Mail me, dan maken we snel een vrijblijvende afspraak.

 

Ik ben net gestart als leidinggevende. Hoe kan ik mijn leidinggevende kwaliteiten meest effectief inzetten?
Eerst bespreken we jouw vragen en uitdagingen. Nieuwe situaties of lastige gesprekken nemen we door en oefenen met handige tips & tricks hoe jij daar het beste mee om kunt gaan. Resultaat is dat jij met meer rust, zelfvertrouwen en kennis jouw rol als leidinggevende kan vervullen.

Wat kan ik doen om waardevolle ontwikkel-gesprekken te voeren?
Eerst bespreken we waar voor jou de uitdagingen of struikelblokken liggen. Ik loop/kijk een paar keer met je mee en geef je feedback. Waar nodig of gewenst, oefen ik gespreksvaardigheden met jou en geef ik tips mee voor de toekomst. Resultaat is dat jij op een goede en prettige manier met jouw medewerker een ontwikkel-gesprek voert dat voor jullie allebei waardevol is.

Mijn team moet meer zelfstandig, zelfsturend gaan werken. Hoe pak ik dat aan?
Met jou en jouw team samen, analyseer ik wat de specifieke hulpvraag is, waar het team nu staat, en waar de eerste stappen gezet kunnen worden. Daarna stel ik een programma samen en ga ik, na akkoord, in een aantal bijeenkomsten met jouw team aan de slag. Resultaat is een team dat op een hoger niveau zelfstandig aan het werk is en weet welke stappen het zelf moet en kan zetten. Daarnaast kunnen jouw teamleden duidelijk aangeven wat zij van jou nodig hebben om het optimaal functioneren van het team te waarborgen.

Ik wil het lerend vermogen en onderlinge verbinding van mijn medewerkers versterken.
Ik kan een groep medewerkers ondersteunen in het leren van elkaar, en meer begrip krijgen voor elkaar door het inzetten van intervisie. Onder mijn begeleiding worden diverse intervisie methoden of andere werkvormen toegepast, die aansluiten bij de behoefte van de groep, zodat de teamleden van elkaar gaan leren en het onderling vertrouwen groeit.

Ik heb een medewerker die na langdurige uitval weer aan de slag gaat maar ik heb te weinig tijd voor goede begeleiding.
Een goede en duurzame begeleiding van een medewerker die na langdurig uitval weer start met werken, vraagt tijd en aandacht. Deze begeleiding kan ik overnemen en de betreffende medewerker ondersteunen bij de opbouw van de uren en werklast. Resultaat is een volledig herstelde en inzetbare medewerker, die weet wat hij/zij aankan en hoe hij/zij grenzen kan aangeven.

Young Professionals vragen een andere aansturing. Hoe kan ik hen beter begeleiden, houd ik hen betrokken en hoe kan ik hen het beste ondersteunen bij hun ontwikkeling?
In een workshop laat ik je zien wat de kansen en valkuilen zijn bij het (samen)werken met de jongste werkgeneratie. Hierbij put ik ook uit eigen ervaring. Na afloop heb je meer inzicht in wat een YP belangrijk vindt en heb je voldoende tools tot je beschikking om jouw YP’s op een goede manier te begeleiden.


Werkwijze

Voordat we aan de slag gaan, laat ik jou eerst aan het woord. Want ik wil niet alleen weten wat jouw vraag of verzoek aan mij is, maar ik wil ook graag weten met welke uitdagingen en vraagstukken jij nog meer te maken hebt. En ik hoor ook graag van jou waar jij tegenaan loopt bij het aangaan of oplossen van deze uitdagingen en vraagstukken. Dan kan ik een beeld vormen van wat nodig is voor jou en jouw team of afdeling en maak ik een plan. Na jouw akkoord op het plan ga ik aan de slag met jou en/of jouw medewerkers en komen we tot de best mogelijke oplossing of werkwijze.

Soms is er meer of andere expertise nodig om een vraagstuk of situatie tot een succesvolle oplossing of werkwijze te brengen. Dan schakel ik mijn netwerk in om te kunnen bieden wat de situatie of het vraagstuk nodig heeft. Op deze manier kan ik ook altijd continuïteit waarborgen, omdat ik een collega coach kan inzetten, mocht ik om welke reden dan ook niet beschikbaar zijn voor een traject.

Ethische code
Als NOBCO geaccrediteerde coach practitioner houd ik mij aan de Internationale Ethische Code (IEC). Je mag van mij dus in ieder geval verwachten dat ik integer en professioneel ben en dat alles wat we bespreken vertrouwelijk is.

 

Ben je benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Stuur me een bericht, dan neem ik snel contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Email: tellmemore@amcoacht.nl
Telefoonnummer: 06 42906226